OsteoGroep Osteogroep 1920x560px

Behandeling

Osteopathische behandeling
Ogenschijnlijk werkt de osteopaat alleen aan de buitenkant van het lichaam. In werkelijkheid worden ook de diepere weefsels manueel (met de handen) behandeld. Via een zachte (lichte rek) of stevige benadering (manipulatie) wordt bewegingswinst gerealiseerd hetgeen de lichaamsvloeistoffen doet stromen, waardoor het zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt. Vaak zult u hierdoor een gevoel van warmte, tinteling of prikkeling ervaren.

Bij een behandeling neemt de osteopaat die delen van het lichaam onder handen, die de klacht veroorzaken. Dit doet hij door weefsels (bijv. gewrichten, spieren en bindweefsel rond de organen) te bewegen met de handen. Naast het behandelen probeert de osteopaat u inzicht te geven in de oorzaken van de verstoring binnen het lichaam. Hierbij kan de osteopaat u voedings- en leefadviezen meegeven. De osteopaat zal bij iedere behandeling rekening houden met de belastbaarheid van het lichaam.

Aantal behandelingen
Osteopathie is geen vorm van "nursing". De grondlegger van de osteopathie Still heeft gezegd "Vind de laesie, behandel ze en laat het lichaam alleen". Tussen de vervolgafspraken zit daarom een langere periode dan bijvoorbeeld bij fysiotherapie. Dit is noodzakelijk, omdat het lichaam als gevolg van de behandeling tijd nodig heeft om een nieuwe balans te creëren. Na drie tot vier behandelingen zal het duidelijk zijn of de therapie de gewenste uitwerking heeft. Bij acute klachten volstaan meestal drie tot vijf behandelingen. Bij hardnekkige of chronische klachten zal herstel of verbetering langer op zich laten wachten. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.