OsteoGroep Osteopathie 1920x560px kopiëren

Wanneer osteopathie?

Het menselijke lichaam is van oorsprong heel beweeglijk. Toch kunnen er bewegingsverliezen ontstaan door verscheidene oorzaken bij jong en oud. Bewegingsverlies van weefsel kan ontstaan door invloeden van buiten af of door processen in het lichaam zelf. Een ieder wordt geboren met de karakteristieken van de ouders. Zo is de ene familie kwetsbaar op de darmen en neigt de andere familie naar botontkalking, etc. Ook heeft het leven het één en ander in petto. Men zegt ook wel “wanneer je geluk hebt is je geboorte het zwaarste trauma wat je meemaakt in je leven!”. De mens doet letsels op, de één ondergaat een operatie met littekenweefsel, de ander een auto-ongeval of de val van een trap of een aankleedtafel. Ook inwendige letsels (oorontsteking, blindedarmontsteking, candida, etc.) veroorzaken littekens/spanningen waardoor de vloeistofstroom en dus de weerstand belemmerd kan worden. Verkeerde voeding, spanningen of emoties, stress, enz. benadelen ook de kwaliteit van het weefsel. 

Men moet wel beseffen dat indien 100 mensen van straat geplukt worden, men ook bij 100 mensen bewegingsverliezen/letsels zal registreren. Dat is ook geen probleem. Problemen- lichamelijk/mentale klachten ontstaan slechts als de optelsom van aangeboren en verworven fysieke/mentale letsels teveel is geworden. Dit is het moment dat het opvangvermogen/compensaties van het lichaam tekort gaat schieten. Hetgeen zich manifesteert in een signaal op een voor die personen kwetsbare plaats (hoofd, rug, buik, etc.). Op dit moment kunt u een osteopaat raadplegen.

Veel gestelde vragen

Wat kan een osteopaat voor mij betekenen?

Veel mensen leven met klachten (zie indicaties) die niet makkelijk te behandelen zijn. Soms zijn er mogelijkheden waarmee de klacht kan worden bestreden, maar die de oorzaak niet wegneemt, waardoor de klacht steeds terugkomt. In zo’n geval kunt u de OsteoGroep raadplegen. Via de website of centraal telefoonnummer 088-0100 600 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur – 14.00 uur) verstrekken wij u informatie en kunt u vragen stellen of een afspraak maken.

Wat kan ik verwachten bij een consult?

Voorafgaand aan het eerste consult ontvangt u een vragenformulier. Bij het eerste consult wordt de inhoud besproken en onderzoekt de osteopaat het lichaam op bewegingsverliezen die gerelateerd zijn aan uw klacht(en). Na het onderzoek vertelt de osteopaat wat zijn/haar bevindingen zijn en wordt de behandeling opgestart. De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen en zal proberen de belangrijkste bewegingsverliezen weg te nemen, in de verwachting dat daarmee het lichaam zichzelf zal doen herstellen.

Is osteopathie veilig?

Veel patiënten die wij in de osteopathie praktijk ontmoeten, zijn niet doorverwezen door artsen of specialisten. Osteopaten zijn dan ook getraind om contra-indicaties uit te sluiten! Signalen van onderliggende ziektes en afwijkingen worden herkend. Met uw toestemming vindt vervolgens overleg plaats met uw huisarts en/of specialist. Via visitatie, na- en bijscholing bewaken zowel het N.V.O. (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en het N.R.O. (Nederlands Register voor Osteopathie) de kwaliteit van de osteopathie in Nederland. Alle osteopaten van de OsteoGroep zijn hierbij aangesloten. Meer informatie via www.osteopathie-nro.nl en www.osteopathie.nl.

Waarin verschilt de osteopathie zich met andere therapievormen?

Vele therapievormen richten zich op deelgebieden in het menselijk lichaam. Men specialiseert zich bijvoorbeeld op de huid, zenuwen of gewrichten/spieren. Dit is waardevol. Daarmee bestaat wel het risico dat men het overzicht kwijt raakt. Osteopathie kijkt functioneel naar het totaalplaatje en analyseert de belangrijkste bewegingsverliezen op basis waarvan de samenwerking tussen de lichaamssystemen niet goed verloopt. Door dat te verbeteren kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.