OsteoGroep home 1920x496px

Nieuws

Sven Spruijt

Sven Spruijt, nieuwe osteopaat in Maassluis en Rotterdam

15-06-2023

Osteopaat Sven Spruijt zal per juli 2023 starten op de locaties Maassluis en Rotterdam. "Door verbanden te leggen tussen de symptomen die je aangeeft heb ik een nieuwe kijk op jouw klacht. Ik herstel graag jouw mobiliteit en geef je daarnaast kennis en inzicht mee zodat jij weer de regie kan nemen over je gezondheid en herstel."

"Van jongs af aan heb ik interesse in lichamelijke beweging. Ik ben het liefst in beweging, ik ga een sportieve uitdaging aan en leer graag iets nieuws. Een sportopleiding was voor mij niet voldoende. Ik specialiseerde mij in het functioneren en herstellen van het menselijk lichaam. In de praktijk zag ik vaak langdurige en terugkerende (pijn)klachten. Ik zag dat dit voor patiënten een enorme impact had op hun dagelijks leven, invaliditeit, sport en bewegen en fysieke gezondheid. Ik zocht naar een oplossing en verklaringen om tot de beste behandeling te kunnen komen. Mijn interesse in leefstijl interventies werd gewekt. Hierdoor kon ik samen met de patiënt een verband leggen tussen symptomen en leefstijl.
 
In 2018 ben ik gestart met de opleiding osteopathie, waar ik in 2023 mijn diploma heb behaald. Ik streef een (holistische) visie na waarbij ik ga voor optimalisatie van de gezondheid. Hiervoor is kennis nodig van het onderliggende mechanisme en (preventieve) gezondheid. Kennis die helaas in mijn ogen maatschappelijk breed ondergeschikt wordt gemaakt. Bij patiënten zie en hoor ik dat ze door de vele meningen, onvoldoende kennis en misleidingen niet meer weten hoe ze moeten zorgen voor hun eigen gezondheid. Dit gaat ten koste van hun vitaliteit. Het is voor mij heel dankbaar een ander te kunnen laten inzien waar hij of zij zelf wel toe in staat is."