OsteoGroep home 1920x496px

Nieuws

Haringvlietbrug 3

Bereikbaarheid Middelharnis | Renovatie werkzaamheden A29 en N59

16-05-2023

De komende jaren vinden er, in opdracht van Rijkswaterstaat en provincie Zuid-Holland, op en in de omgeving van Goeree-Overflakkee diverse werkzaamheden plaats aan het wegennetwerk. In de zomer van 2023 staan er werkzaamheden aan de Haringvlietbrug, de Heinenoordtunnel en de N59 gepland. Verschillende wegen worden dan voor langere tijd afgesloten voor al het verkeer. Dit heeft in die periode een sterke impact op de bereikbaarheid van onze locatie in Middelharnis. 

Afsluitingen zijn noodzakelijk en helaas is hinder onvermijdelijk. Door de geografische ligging van Goeree-Overflakkee zijn er niet veel mogelijkheden.  
Onderstaand een overzicht van de werkzaamheden.

Renovatie Haringvlietbrug & Heinenoordtunnel
Rijkswaterstaat renoveert in 2023 de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel. Beide bouwwerken in de A29 zijn gebouwd in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Installaties en systemen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten worden vervangen.

Planning werkzaamheden Haringvlietbrug
Van 9 juni t/m 28 juli 2023 - Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen, uitloop mogelijk t/m 4 augustus)

Planning werkzaamheden Heinenoordtunnel
Van 7 t/m 28 augustus 2023 - Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen).

Plaatsing verhoogde rijbaanscheiding N59 in 2023
Aankomende zomer 2023 wordt op het drukste deel van de N59 een verhoogde rijbaanscheiding geplaatst. Inhalen is al niet toegestaan, maar is dan ook niet meer mogelijk. Hierdoor kan tegemoetkomend verkeer niet op elkaars weghelft terechtkomen. De maatregel moet op die locatie de kans op ongevallen en op serieus letsel en/of een fatale afloop bij een ongeval zo klein mogelijk maken. De rijbaanscheiding wordt in de zomerperiode van 2023 geplaatst tussen P+R Schaapsweg en knooppunt Hellegatsplein.

Planning werkzaamheden N59
Van 7 t/m 28 augustus 2023 - Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen tussen P+R Schaapsweg en knooppunt Hellegatsplein). De parallelweg is open voor hulpdiensten, openbaar vervoer en langzaam (lokaal) verkeer.