OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren
Verklevingen

Je kent het misschien wel. Je stapt s’ morgens je bed uit en je hele lichaam voelt stijf. Na een warme douche en wat bewegen voel je je al soepeler. Het geheim van souplesse ligt in onze fasciae. Een ingenieus netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren omvat. Zoals het witte deel in de schil en rondom de partjes van een sinaasappel. Hierdoor is het mogelijk dat voetklachten pijn in de nek kan veroorzaken. 

De osteopathie schenkt veel aandacht aan spanningen en/of verklevingen(adhesies) ter plaatse van de fascie.  Verklevingen kunnen ontstaan door een operatie(s), littekenweefsel, infectie(s), ontsteking(en) of endometriose. Soms ontstaan verklevingen ook door oude trauma(ta) die we al lang vergeten zijn. U bent bijvoorbeeld als kind met de fiets gevallen en heeft een fietsstuur in de buik gekregen.

Verminderde beweeglijkheid van de ophangstructuren van organen (fasciae) door verklevingen, zorgt voor verminderde doorbloeding naar en van het orgaan en voor een verminderde beweeglijkheid van spieren en gewrichten in de omgeving van dit orgaan. Hierdoor kunnen er op andere plaatsen in het lichaam klachten ontstaan. 
Zo kunnen verklevingen de oorzaak zijn van buikpijnklachten, verminderde vruchtbaarheid, verteringsproblemen, pijn in spieren en gewrichten, hoofdpijn en nekklachten. Pijn in de onderrug, knie of enkel kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een verkleving van de blaas of littekenweefsel na een blindedarmoperatie. De osteopaat onderzoekt en test de glijvlakken van verschillende organen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van spieren en gewrichten ter plaatse van de bekken -,  buik - en borstwand.

Het doel van de behandeling is de beweeglijkheid en de elasticiteit van het litteken en omliggende structuren te verbeteren. De osteopaat maakt gebruik van manuele technieken op de wervelkolom, het borstbeen, de ademhalingsspier en de bloedvaten die naar de regio van het litteken gaan om zo de doorbloeding naar het littekenweefsel te verbeteren. Via (zachte) lokale rektechnieken op het litteken, verbetert de elasticiteit van het litteken/bindweefsel, waardoor de orgaan beweeglijkheid en de doorbloeding in de omgeving zal verbeteren waardoor het zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt.

10 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.