OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Stress / vermoeidheid

In goede doen is er in het ritme van dag en nacht binnen het onwillekeurig zenuwstelsel balans tussen ons stress(ortho)zenuwstelsel en ons opbouw – herstel(para)zenuwstelsel. Inspanning en stress worden afgewisseld met ontspanning en rust. Door de hoeveelheid aan prikkels die tegenwoordig dagelijks op ons afkomen (werkdruk, relatie problemen, zendmasten, magnetron, etc.) raken mensen sneller overprikkeld. 

Langdurige stress ondermijnt onze gezondheid en beïnvloedt ons onwillekeurig zenuwstelsel negatief. Lichamelijke en geestelijke tekenen van stress zijn pijn in spieren – gewrichten, hoofdpijn, buikpijn (opgeblazen gevoel), misselijkheid, slecht slapen, vermoeidheid, onrust, faalangst, etc. Wordt de overprikkeling chronisch kan dit leiden tot burn – out, chronische vermoeidheid, angststoornissen, depressies, etc. 

In Nederland leiden zo’n 40.000 mensen aan het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS). Chronische vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Veel voorkomend zijn chronische stress, chronische pijn, overbelasting, slaapproblemen (verstoring biologische klok), veelvuldig medicijn gebruik, ongezond eetpatroon, etc. 

Tijdens het osteopatisch onderzoek worden er vaak in geval van overprikkeld zenuwstelsel verklarende letsels en bewegingsverliezen geregistreerd in de wervelkolom, schedel, het heiligbeen en ter hoogte van de ophangstructuren van de (buik)organen (lever, galblaas, duodenum, colon, omentum minus en longen). Via een zachte benadering wordt tijdens de behandeling ontspanning en bewegingswinst gerealiseerd. De lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, liquor, etc.) gaan beter stromen, er vindt een betere uitbalancering van het onwillekeurig zenuwstelsel plaats waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam weer geactiveerd wordt. Over het algemeen ervaart de patiënt snel meer rust, men gaat zich beter in zijn/haar vel voelen, Het is van groot belang inzicht in het ontstaan van beschreven klachten te krijgen. De OsteoGroep heeft de kennis en het netwerk om u daarbij adequaat te helpen.

Vanuit onderzoek door de Britse osteopaat Perrin bleek dat een jaar na behandelen de klachten van vermoeidheid met gemiddeld 40% waren afgenomen. Deze verbetering was significant beter dan die in de niet manueel behandelde controle groep, waar zelfs een gemiddelde achteruitgang van 1% was te zien. Het positieve effect van de osteopathie bij CVS is mogelijk te verklaren door een verbeterd functioneren van het (vegetatieve) zenuwstelsel, het immuunsysteem, de organen en een verbeterede doorbloeding van de skeletspieren.

1 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.