OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Sportblessures

Osteopaten timmeren aan de weg! Veel (top)sporters worden door osteopaten begeleid. Denk maar aan Arjen Robben, Robin van Persie, Tom du Moulin en Roger Federer. Veel voorkomende klachten zijn rugpijn, hielspoor, achillespees blessures, liespijn, hamstring- en knieklachten, etc. 

Tijdens het onderzoek en behandeling bij een osteopaat wordt niet alleen de regio van de klacht onderzocht, doch het gehele lichaam om te achterhalen waarom een bepaalde klacht is ontstaan. Er wordt gekeken naar de algehele lichaamshouding. De stand van de wervelkolom, het bekken, heupen, knieën en voeten krijgen veel aandacht. Het kan zijn dat wanneer bijvoorbeeld het bekken geblokkeerd is, andere gewrichten en spieren anders belast worden. Sport kan vervolgens eerder dan in de normaal situatie overbelasting veroorzaken, waardoor de kans op blessures toeneemt.

Sommige mensen staan alsof ze ‘tegen de wind in staan’. Dit veroorzaakt een enorme belasting van de kuitspieren en kan ertoe leiden dat op den duur een achillespees ontsteking of hielspoor aan de onderkant van de voet ontstaat. De lichaamshouding wordt door zeer veel zaken beïnvloed en dit wordt per individu bekeken. De voetzool en achillespezen worden aangestuurd door zenuwen ter hoogte van uw heiligbeen, van waaruit ook de bekkenorganen worden aangestuurd. Het kan zijn dat bewegingsbeperkingen in de bekkenorganen zorgen voor een ontregeling van de zenuwsignalen naar de voetzolen en kuiten en daar spierspanningen en klachten geven. Sommige mensen staan licht gedraaid in de ruimte. Deze verdraaiing kan vanuit de voet of wervelkolom worden ingezet, en kan in alle tussenliggende gewrichten en spieren klachten geven. Een verdraaiing van de knie leidt bijvoorbeeld al snel tot overbelasting van de meniscus. Als de oorzaak van de overbelasting niet weggenomen wordt, zal de meniscus onder een constante spanning blijven staan en bij een verkeerde beweging eerder scheuren. Ook hamstring- en liesklachten kunnen gevolg zijn van houdingsveranderingen. 

De osteopaat zal in alle gevallen, naast het oplossen van de oorzaak van de klachten, trachten de mechaniek van het gewricht, de spier, meniscus of gewrichtsbanden te optimaliseren, evenals de doorbloeding en bezenuwing van het betreffende weefsel. Ook zal de osteopaat de sporter een advies geven op welke wijze blessures in de toekomst kunnen worden voorkomen.

9 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.