OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Slaapproblemen

In Nederland heeft 20 a 30% van de bevolking slaapproblemen. De statistieken wijzen uit dat het gebruik van slaapmedicatie (met de nodige bijwerkingen) nog steeds toeneemt. De meest voorkomende oorzaken zijn (langdurige) stress, onregelmatig slaapritme( ploegendienst), onvoldoende daglicht, cafeïnerijke dranken na 18.00 uur, zware maaltijd voor het slapen gaan, elektromagnetische straling van de mobiele telefoon. De meest voorkomende slaapproblemen zijn slapeloosheid, snurken, tanden knarsen, nachtmerries, slaapapneu, rusteloze benen, nachtangst, slaapwandelen, etc. 

In de hectische tijd waarin we leven raakt ons zenuwstelsel vaak ook gecombineerd met fysieke ongemakken overprikkeld. De versnellingsbak staat teveel in een hoge versnelling, het wordt steeds moeilijker om in de nacht terug te schakelen naar de nul, hetgeen noodzakelijk is voor een goede nachtrust. 

Osteopathie is de geneeswijze bij uitstek voor slaapproblemen met een lichamelijke component. Via manuele technieken van de schedel - heiligbeen, ophangstructuren organen in buik en borstholte en wegnemen van blokkades ter plaatse van de (nek)wervelkolom - middenrif wordt zowel het hormoonstelsel als ook het zenuwstelsel weer uitgebalanceerd. Men komt vervolgens in rustiger vaarwater, waarna het dag – en nachtritme zich weer zal herstellen.  

12 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.