OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Maagklachten / reflux

In geval van maagklachten moet men denken aan pijn, volte gevoel, zuurbranden (soms tot in de keel) en een van de meest voorkomende klachten bij volwassenen en baby’s de reflux (oprispingen). Veel maagklachten zijn gerelateerd aan stress. 

Een van de oorzaken van maagklachten is een middenrifhernia: een uitstulping van een gedeelte van de maag in de slokdarm, waardoor de maaginhoud (waaronder maagzuur) terugstroomt in de slokdarm. Daarnaast kan een onvoldoende sluiting van de maagingang een oorzaak zijn. Wanneer de oorzaak van uw maagklachten ligt in verklevingen rond de maag, bijvoorbeeld aan het middenrif, de lever of de twaalfvingerige darm, kan de osteopaat u optimaal behandelen. Via lichte rek treedt ter plaatse ontspanning op en zullen de klachten hierdoor verdwijnen.

Reflux bij pasgeborenen (het uitspugen van de voeding) bestaat uit “gewone reflux” en de “verborgen reflux”. In beide gevallen geeft het vaak overprikkeling en pijn ter plaatse van de slokdarm waardoor uw kindje hard en ontroostbaar kan gaan huilen. Niet alleen de soort van voeding kan van invloed zijn, ook blokkade van zenuwen, een minder goed functionerende maag of twaalfvingerige darm, etc. kunnen de oorzaak zijn. 

Osteopaten zijn opgeleid om het een en ander uit te vragen en te onderzoeken. De behandeling van baby’s en volwassenen bestaat uit rustige veilige technieken gericht op ontspanning van het middenrif en het zachtjes mobiliseren - ontspannen van de maag en slokdarm ter hoogte van hun ophangstructuren. Daarnaast geeft hij/zij u ook adviezen over voeding en lichaamshouding.

Osteogroep locatiefoto's 8161 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.