OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Hoofdpijn / migraine

Hoofdpijn en migraine horen tot de top 5 van veel voorkomende klachten voorkomend in alle leeftijdsgroepen. De kwaliteit van leven wordt in het dagelijks leven vaak zeer nadelig beïnvloedt. 

Hoofdpijn en migraine zijn klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben. Mechanisch is het van belang onderzoek te doen naar de spanning van de hersenvliezen en de beweeglijkheid van de schedelbotten, de schedelbasis, de kaken, de nek – nekschouder regio (belangrijk), de borstkas en het bekken. Verstoringen daar kunnen leiden tot hoofdpijn.
Ook verstoringen in het maag-darmsysteem, hart en longen kunnen via het zenuwstelsel, maar ook via mechanische trek hoofdpijn of migraine geven.
Omdat bijna alle organen via de 10e hersenzenuw verbonden zijn met de hersenen en alle vliezen in de buik met een zenuw verbonden zijn met het midden van de nek is het dus mede van groot belang dat alle organen (waaronder de lever) en vliezen worden getest om de oorzaak van de hoofdpijn of migraine te kunnen vinden.

In de osteopathie worden bij hoofdpijn of migraine klachten niet alleen het hoofd en nek regio onderzocht. Ook al wordt de pijn voornamelijk in het hoofd gevoeld, het gehele lichaam in al zijn facetten zal worden onderzocht, om vervolgens de individuele oorzaak te behandelen. De beweeglijkheid van schedel (met hersenvliezen), (hals)wervelkolom, ophangstructuren borst/buikorganen, borstkas en bekken zullen worden genormaliseerd via uiterst subtiele manipulatieve correcties.

1 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.