OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Artrose van gewrichten

Leven is bewegen. Tijdens het bewegen gaat er weleens wat mis. De één heeft een zware geboorte, de ander valt van de trap, ondervindt een auto ongeval of bijvoorbeeld een operatie. Hiermee doen wij letsels op in de vorm van bewegingsbeperkingen ter plaatse van gewrichten tussen botstukken, spieren, etc. 

Ons lichaam heeft een geweldig opvangvermogen. In geval dat het aantal bewegingsbeperkingen toeneemt en de belastbaarheid minder is dan de belasting ter plaatse ontwikkelt men een terrein. Een kwetsbaar gebied met bewegingsverliezen waar men in 1e instantie geen pijn doch wel spierspanning registreert, hetgeen (door nadelige beïnvloeding van de doorbloeding, lymfecirculatie en bezenuwing) door foutbelasting en de verminderde weerstand ter plaatse vaak het startpunt voor de ontwikkeling van artrose is.

Voorkomende oorzaken van de ontwikkeling van artrose zijn:

  • Foutbelasting (mechanisch);
  • Kwetsbaar immuunsysteem met ontstekingsreacties (let op darmfunctie);
  • Verzuring van het lichaam;
  • Overbelasting;
  • Ouderdom;
  • Erfelijkheid;
  • Etc.

Dankzij de holistische aanpak van de osteopathie met aandacht voor het realiseren van een verbeterde beweeglijkheid (waardoor groter opvangvermogen), betere houding tijdens rust – bewegen, adviezen betreffende gedoseerde belasting en voedingsadviezen aangaande het immuunsysteem worden er resultaten geboekt die uitspraken als je moet ermee leren leven frequent teniet doen.

5 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.