OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Volwassenen

Gedurende ons leven ondervindt ons lichaam zowel mentaal als ook fysiek wisselende omstandigheden. Ons opvangvermogen is immens. Echter als de verstoring te sterk is of te lang aanhoudt na bijvoorbeeld een trauma, operatie, overbelasting of langdurige stress kunnen we dit niet meer compenseren en ontwikkelen we een klacht(en). 

In de osteopathie worden geen ziektebeelden behandeld, maar wordt gezocht naar de oorzaken van een klacht(en). Veranderingen in beweeglijkheid van weefselstructuren (huid, spieren, gewricht kapsels, organen, fasciae, etc.) worden door de osteopaat met zijn handen opgespoord en behandeld. Hierdoor treedt er een ontspanning op in de aangedane regio, houding - en beweging insufficiënties worden gecorrigeerd, de weefselvloeistoffen (bloed, lymfe, liquor, etc.) gaan weer stromen waardoor de zelfregulerende eigenschappen ter plaatse weer geactiveerd gaan worden. Hierbij wordt met behulp van kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en embryologie het lichaam weer aangezet tot zelfgenezing.

In de praktijk werken osteopaten van de OsteoGroep graag samen met (huis)artsen of specialisten. Als het nodig is verwijzen wij naar hen door. Osteopathie is tenslotte een aanvullende geneeswijze. 

Vele voorkomende indicaties bij volwassenen treft u rechts op deze pagina. Klik op de links en u kunt meer lezen over betreffende indicatie. Ervaart u een klacht die niet omschreven wordt in de lijst met indicaties. Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij kunnen aangeven wat wij voor u kunnen betekenen.

Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.