OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Motorische klachten

Omrollen, kruipen of lopen. Osteopathie versnelt frequent de motorische ontwikkeling bij uw baby, peuter, kleuter en kind. 

De grove en fijne motoriek bij kinderen heeft jaren nodig om (zich) geheel te ontwikkelen. Dit heeft te maken met de uitrijping van de hersenen die de spieren aansturen. Als tijdens de ontwikkeling van een kind een bewegingsverlies ontstaat in de wervelkolom, de nek of de schedel, veranderd de terugkerende informatie naar de hersenen wat de motorische ontwikkeling vertraagt.

Tussen de twee hersenhelften zit een anatomische structuur, genaamd het ‘corpus callosum’. Dit vlies geleidt de signalen die van de ene hersenhelft naar de andere hersenhelft gaan. Voor het omrollen, kruipen en lopen is een ideale communicatie tussen deze twee hersenhelften nodig. Een homogene spanning is dus van essentieel belang voor een goede motorische ontwikkeling. Een verhoogde spanning op dit vlies wordt vaak veroorzaakt door geboortetrauma’s.  De osteopaat is gespecialiseerd om met zachte technieken de gevolgen van deze geboortetrauma’s te verhelpen.

Ook van belang is dat het kind zichzelf goed kan oriënteren in de ruimte. Het is onmogelijk om te kruipen wanneer het nekje niet vrij bewogen kan worden. Zo is ook het oprichten van het hoofdje essentieel om de armen te kunnen strekken voor het kruipen. Geboortetraumata, voorkeurshoudingen, spanning ter hoogte van de longvliezen of buikorganen kunnen zorgen voor spanning ter hoogte van de nek. Aanvullende oorzaken die in de diagnostiek meegenomen dienen te worden zijn oogproblemen en een te hoge of te lage spierspanning door een centraal neurologische aandoening.

Dankzij adequate behandelingen bij de osteopaat, met aandacht voor de hiervoor beschreven aandachtsgebieden, zien we in de praktijk vaak dat de (motorische) ontwikkeling bij het betreffende kind in een stroomversnelling komt. Er wordt frequent samengewerkt met een kinderfysiotherapeut.

19 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.