OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Gedragsproblemen

Bij kinderen met ADHD, ADD, PDD-NOS en andere gedrags-, en leerproblemen is de hoeveelheid prikkels die ze krijgen vaak een groot probleem. Ze hebben moeite om die op een juiste manier te verwerken en dan naar verhouding te reageren. Als er in het lichaam bewegingsbeperkingen aanwezig zijn, bijvoorbeeld in de schedel, de wervelkolom of de buikorganen, komen er te veel extra prikkels bij.

Door de bewegingsbeperkingen ter plaatse weg te nemen wordt het centraal zenuwstelsel minder gevoelig voor alle prikkels en ontstaat er een betere balans. Tijdens de behandeling wordt ook aandacht geschonken aan de doorbloeding in het algemeen en in het spijsvertering systeem in bijzonder zodat alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen goed kunnen worden opgenomen. 

Gebruikte manuele correcties zijn uiterst subtiel en zachtjes van aard. Kinderen zullen hierdoor meer rust ervaren en meer zich zelf worden. Hierdoor zie je dus vaak het gedrag van deze kinderen veranderen ten goede. Dit geldt ook voor de motoriek, alsmede dus leerprestaties, sociaal gedrag etc. Bij autistische kinderen ziet men soms het dwangmatige gedrag afnemen of verdwijnen.

7 web
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.