OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Zuig / Slikproblemen

Indien uw baby problemen heeft met drinken, kunt u dit merken aan verschillende dingen. U hoort of ziet dat uw baby niet goed slikt. Indien u borstvoeding geeft, merkt u dat uw baby ‘sabbelt’ en niet echt drinkt waardoor u pijnlijke tepels krijgt. Of uw baby groeit onvoldoende.

Als uw baby niet goed kan drinken, slikken of zuigen, kan dit meerdere oorzaken hebben. Soms is het eenvoudig de oorzaak te ontdekken, bijvoorbeeld als uw baby last heeft van spruw in zijn/haar mond. Indien u de oorzaak niet kunt achterhalen kunt u advies vragen bij uw consultatiebureau. Het correct aanleggen van uw baby zal al heel vaak helpen bij zuigproblemen. U kunt hiervoor het beste uw lactatiedeskundige raadplegen.

Een osteopaat kan helpen indien een verminderde beweeglijkheid ter hoogte van de schedelbasis en de nekwervels de oorzaak is van het niet goed slikken en/of zuigen van uw baby. Door de verminderde beweeglijkheid kunnen de zenuwen, die het slik- en zuigmechanisme aansturen, overprikkeld raken. Dan raakt de aansturing van het slik- en zuigmechanisme verstoord. Een osteopaat kan de beweeglijkheid van de schedelbasis en nekwervels met zachte technieken herstellen, waardoor uw baby alsnog goed kan drinken.

Darmkrampjes 22
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.