OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Reflux (spugen)

Reflux bij pasgeborenen (het uitspugen van de voeding) bestaat uit “gewone reflux” en de “verborgen reflux”. In beide gevallen geeft het vaak overprikkeling en pijn ter plaatse van de slokdarm waardoor de baby hard en ontroostbaar kan gaan huilen.

Reflux kan verschillende oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak van spanning in de maagregio is spanning in de schedelbasis, vaak ontstaan bij de geboorte. Hierdoor raakt een zenuw (de nervus vagus) geïrriteerd. Bij baby’s is vaak ook de maagingang nog niet volledig uitgerijpt. Als er spanning ontstaat in de maagregio m.n. bij de maaguitgang, zal de voeding via de maagingang de maag verlaten en begint een kindje te spugen. Ook de soort van voeding en blokkade van zenuwen kunnen de oorzaak zijn. 

Osteopaten zijn opgeleid om het een en ander uit te vragen en te onderzoeken. De behandeling van baby’s bestaat uit rustige veilige technieken in een voor de baby ontspannen houding gericht op het vrij maken van de schedelbasis en het stimuleren van de uitrijping van de maag. Aanvullend wordt de ouders inzicht in de problematiek en  adviezen over voeding en ontspanning gegeven.

Astma 7750
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.