OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Overstrekking

Overstrekken is een manier van de baby om zijn ongenoegen te uiten. Baby’s die zich vaak overstrekken voelen zich om één of andere reden niet lekker in hun vel. Vaak gaat overstrekken dan ook gepaard met onrustig motorisch gedrag. 

Het is een symptoom dat snel aangepakt moet worden, aangezien het veel spanning geeft in de spieren van de hele wervelkolom en veel druk geeft op de achterzijde van het hoofd met mogelijk afplatting van de schedel tot gevolg. Als de baby vaak over strekt in de nek wordt dit vaak veroorzaakt door bewegingsbeperkingen ter plaatse van de schedel(basis), (nek)wervelkolom of bekken. Dit is vaak zeer onaangenaam voor het kind en kan door de osteopaat snel verholpen worden.

De osteopaat stimuleert de beweeglijkheid van de schedelbeenderen, de wervelkolom, het bekken en andere lichaamsdelen die onder spanning staan. Tevens optimaliseert hij de beweeglijkheid van het zenuwstelsel en de hersenvliezen door de aanhechtingspunten te behandelen om de bewegingsbeperkingen op te heffen.

Afvlakking hoofdje 7814
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.