OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Huilbaby's / Onrust

Huilt je pasgeboren kindje overmatig veel, registreert u onrust en is hij/zij ontroostbaar? Een osteopaat gaat kijken wat de oorzaak daarvan is. 

Behandelingen van huilbaby’s door een osteopaat zijn veilig en vaak succesvol. De invloed van de geboorte op de schedel, nek, wervelkolom, bekken en middenrif kunnen ervoor zorgen dat het zenuwstelsel overprikkeld raakt en de baby zich niet prettig in zijn/haar vel voelt.  

Spanning in de hals (omstrengeling door navelstreng) of schedelbasis kan irritatie van de nervus vagus veroorzaken. Deze 10e hersenzenuw loopt naar de borst- en buikorganen en veroorzaakt frequent darmkrampjes en/of obstipatie doordat de aansturing van de darmen niet optimaal verloopt. Vanuit de schedelbasis loopt ook een zenuw naar het halsgebied waardoor er slikproblemen kunnen ontstaan. Hierdoor kan de baby moeite met drinken of opboeren na de voeding hebben.

In de praktijk zal het kindje totaal onderzocht worden: de buik, de borst, de hals, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Dit om te kijken waar de oorzaak van de onrust en het vele huilen zich bevindt. Een osteopaat legt uit wat hij/zij gaat doen. Met zachte en veilige handgrepen in een houding die voor de baby het meest aangenaam is, zorgt de osteopaat ervoor dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt, het zenuwstelsel tot rust komt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. 

Afvlakking hoofdje 7814
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.