OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Eczeem / allergie

De oorzaak van eczeem bij baby’s wordt vaak gevonden bij het slecht werken van de primaire uitscheidingsorganen de darmen en de lever. Op het moment dat deze organen onder stress staan kunnen ze onvoldoende de afvalstoffen van het lichaam elimineren. De huid wordt dan gebruikt voor het elimineren van de afvalstoffen. Via kleine ontstekingsprocessen kunnen de afvalstoffen door de huid migreren. Deze ontstekingshaarden zorgen vaak voor het ontstaan van de eczeem.

De doelstelling van de osteopaat tijdens de behandeling is om de lever, darmen en vaak ook de longen optimaal te laten functioneren. De mobiliteit, doorbloeding en bezenuwing van deze organen wordt geoptimaliseerd. Het inwendige lichaam van de baby is zo in staat zelf haar afvalstoffen te elimineren.

Ook dient de voeding  te worden geanalyseerd. Zit er een onderliggende intolerantie of allergie? Dan dient deze uit het voedingspatroon gehaald te worden. Hoe minder slechte afvalstoffen er in het lichaam komen, des te beter. Mogelijke allergieën of intoleranties zijn: koemelkallergie, glutenintolerantie of lactose intolerantie. Deze dienen uit het voedingsproces genomen te worden.

Osteopaten werkzaam in de OsteoGroep hebben een groot netwerk van contacten in de gezondheidszorg. Indien noodzakelijk wordt hier in overleg bij eczeem/allergie klachten een beroep op gedaan.

Eczeem 2
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.