OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Astma

Bij astma is het belangrijk dat er een goede ademhaling mogelijk is en dat de weerstand optimaal is. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de baby of het kind zich goed in zijn/haar vel voelt. Omstandigheden van stress (fysieke klachten, onrustige thuissituatie, etc.) kunnen het (onwillekeurig) zenuwstelsel uit balans brengen, hetgeen zich vaak uit middels astma. 

Voor een optimale ademhaling is het ook belangrijk dat de wervelkolom, de ribben en het borstbeen goed bewegen in combinatie met een goede functionerend middenrif. Tevens is het belangrijk dat de longen, hart en darmen goed functioneren (goed beweeglijk zijn).

De astma - reactie van de bronchiën is een reactie van het lichaam. Volgens Nathale Campbell reageren de bronchiën met een spasme omdat er anders stoffen in de longen komen die er niet moeten zijn. Onze eerste barrière voor stoffen die niet in ons lichaam moeten komen zijn de darmcellen. Als de slijmvlieslaag en de darmflora in orde zijn zal er in principe geen astma ontstaan. Als dit onvoldoende is, is het volgende station om stoffen uit de bloedbaan te filteren de lever. Lukt dit niet of onvoldoende dan komt het bloed in de longen via de longslagaders. De bronchiën zullen reageren met een spasme om de stoffen die er niet thuishoren zoals bijvoorbeeld bacteriën of virussen niet door te laten. Juist door het ontspannen van de bronchiën via medicijnen komen er toch stoffen in de longen die er niet in thuishoren.

Voor de behandeling van astma onderzoekt en behandelt de osteopaat dus eigenlijk praktisch het gehele lichaam. Locaties die aan bod komen zijn maag/darmsysteem, lever, pancreas, galblaas, borstkas (ribben), longen, middenrif en wervelkolom. 

Astma 7750
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.