OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Afvlakking hoofdje

De schedel van een baby is zacht en vervormbaar. Een vervorming of afvlakking kan ontstaan door een voorkeurshouding of een verkeerde positie (rotatie) van de schedelbasis door de bevalling. Dit is geen zuivere afvlakking, maar is zichtbaar aan de gehele schedel. De oren staan dan niet even ver naar achteren en de ene oogkas is groter dan de andere. Zo zijn er meer kenmerken waar wij in de praktijk naar zullen kijken. 

Klachten die kunnen ontstaan zijn vervorming van de schedel, voorkeurshouding, onrust, darmkrampjes, obstipatie en reflux (spugen). Veel van deze klachten worden ook wel het Kiss – syndroom genoemd.

Het is bij een afvlakking zeer belangrijk de oorzaak te behandelen. Hoe eerder de behandeling met subtiele technieken begint, des te sneller zal er resultaat geboekt worden omdat de schedel dan nog vervormbaar is. De osteopaat zal zorgen voor een optimale beweeglijkheid van de schedelbotten en indien noodzakelijk de wervelkolom (de nek). Door de groei van de hersenen zal de afvlakking verminderen en vaak geheel verdwijnen.

Afvlakking hoofdje 7814
Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.