OsteoGroep Indicaties 1920x560px kopiëren

Baby's

Tijdens een bevalling dient het lichaam van een baby grote krachten op te vangen. Over het algemeen lukt dit dankzij de beweeglijkheid van schedel en de rest van het lichaam goed.

Veel pasgeborenen vertonen klachten als gevolg van overprikkeling van het (vegetatieve) zenuwstelsel en onvoldoende uitrijping van bepaalde organen. Veel voorkomende voorbeelden zijn veel en lang huilen, darmkrampjes en spugen (reflux). Dit heeft veelal te maken met de ligging van het kindje tijdens de zwangerschap in de baarmoeder en/of ook met de bevalling. “Men zegt ook wel als je geluk hebt is je bevalling het ergste ongeval wat je meemaakt in je leven”. 

Een vroeggeboorte en/of het binnen krijgen van vruchtwater zorgt met name voor onvoldoende uitrijping van darmen en longen. Een afgeplat hoofdje met de daaraan verwante voorkeurshouding is over het algemeen het gevolg van een verkeerde ligging (stuitligging) in de baarmoeder of van bekkenproblemen van de moeder in de zwangerschap. Soms zijn de krachten op hoofdje en nek tijdens de bevalling zo groot geweest dat de verhoogde spierspanning in de nek de oorzaak van de voorkeurshouding is.

In de praktijk zien wij baby’s die al bij de consultatie bureau arts en/of kinderarts zijn geweest. Structureel zijn zij zo gezond als een vis. De beschreven klachten waarmee men een bezoek bij de osteopaat brengt zijn functioneel van aard. De behandelresultaten bij baby’s zijn opmerkelijk. Dit betekend niet dat de osteopaat de plaats van een arts inneemt. Osteopathie is een aanvullende geneeswijze die bij voorkeur graag samen werkt. 

Veel voorkomende indicaties bij baby's treft u rechts op deze pagina. Klik op de link en u kunt meer lezen over betreffende indicatie. Ervaart uw kind een klacht die niet omschreven wordt in de lijst met indicaties. Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij kunnen aangeven wat wij voor uw kind kunnen betekenen.

Vestigingen
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in.

Contact

OsteoGroep
Zandpad 70, 3241 GZ Middelharnis
E info@osteogroep.nl
T 088-0 100 600

De praktijkassistentes zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 14:00 uur.